Sfaturi pentru parinti

teren-fotbal-cu-jucatori-numere
Nu esti nici unul din numerele 1, 2, 3 … 11.

Sfaturi pentru parintii sportivilor in timpul desfasurarii unui meci

1. Fiecare are un rol: Antrenorii – antreneaza, arbitri – fluiera, jucatorii – joaca, TU SA TE SIMTI BINE.

2. Rolul tau este SA SUSTII ECHIPA COPILULUI TAU. Sa fie cat mai bun si da se autodepaseasca, asa ca nu temai preocupa de ce se intampla pe partea tehnica a jocului, relaxeaza-te si simtete bin vazand cum joaca fiul tau.

3. Nu exista meci fara doua echipe, nici joc fara adversari. CEI DIN ECHIPA ADVERSA SUNT TOT COPII CA SI AL TAU. Distreaza-te, aplauda cat de tare poti.

4. Meciul incepe inca din vestiar, se joaca in teren, continua la Stretching si termina la dusuri. Respecta aceste momente si lasa ca FIUL TAU SA TRAIASCA EXPERIENTA DE A FACE PARTE DINTR-O ECHIPA.

5. Sa stai pe banca nu e un esec ci este punctul de unde incepe tot. NU TE CERTA NICIODATA CU ANTRENORUL. Explicati fiului tau ca „muncind cat mai mult la antrenamente e cea mai buna cale de a ajunge sa joace, eforturile lui vor avea Premiu si toate vin la timpul lor.

6. Meciul e punctul culminant a unei saptamani de antrenament. Valoreaza pasii facuti de echipa fiului tau si nu te gandi doar la razultat. Nu conteaza daca au castigat sau au pierdut. Gandeste-te doar daca au imbunatatit ceva.

SUSTINETI COPILUL PENTRU A PASTRA ILUZIA JOCULUI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tags